Hatha & Yin Yoga

Yoga giver en fantastisk velvære – og jeg oplever efter hver yoga-session at udøverne går derfra med et tilfreds og afslappet udtryk.

I den vestlige verden beskæftiger man sig mest med Hatha Yoga som er et enestående system af kropsstillinger og bevidsthedsøvelser.

I den klassiske Hatha Yoga bruger man de såkaldte ’asanas’ eller kropsstillinger og ’pranayama’, som er energi-øvelser med hjælp af åndedrættet. Asanas påvirker åndedrættet, som har en direkte positiv virkning på menneskets sind.

Du vil opnå en smidighed, sindsro og vitalitet i kroppen, og du vil være i stand til at forøge dit mentale fokus.

Hatha Yoga er yderst effektiv medicin mod stress, depression, forvirring og tungsind.

Den yogaform jeg formidler på mine ugentlige hold er klassisk, traditionel yoga. På samme yogahold kan der sagtens gå både øvede og nye elever, som skal have meget hjælp og måske begynde med lette versioner af øvelserne.

Det er en rolig yogaform, som står i kontrast mod de mange kraftfulde idrætsformer, som mange af os udøver på anden måde. Yogatimen indeholder mange klassiske asanas og åndedrætsøvelser.

Yogatimens sidste del består ofte af Yin yoga øvelser og afspænding,  hvor mindfulnessøvelser hjælper dig til at kunne blive i nuet. Yoga handler dybest set om at stilne sindets bevægelser – altså tankerne – og dette princip prøver jeg at formidle efter bedste evne.